Sosyal Medya

Güncel

Akdoğan: PKK’ya koridor falan açmayız

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu belirterek, "PKK'ya biz koridor falan açmayız. Ne silah geçişine izin veririz, ne PKK unsurlarının Türkiye'den Kobani'ye geçmesine izin veririz" dedi.



AkdoÄŸan, partisinin Gölbaşı Ä°lçe TeÅŸkilatı Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuÅŸmada, çözüm sürecinin, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın ortaya koyduÄŸu vizyon belgesinde de BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun ortaya koyduÄŸu hükümet programında da en önemli konulardan biri olduÄŸunu vurguladı.

Bunun, çok kolay baÅŸlayan bir süreç olmadığına, hükümetin büyük siyasi riskler aldığına iÅŸaret eden AkdoÄŸan, yıllarca Türkiye'de terör üzerinden siyasetin baskı altına alındığını, sivil siyasetin etkisizleÅŸtirildiÄŸini, binlerce insanın hayatını kaybettiÄŸini ve yüzlerce milyar dolar kaynağın heba olduÄŸunu anlattı.

AkdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

“Gelinen noktada 2 yıldır çözüm süreci var. Gayet güzel bir ÅŸekilde ilerleyen süreç, en son Kobani olayıyla tekrar bir türbülansa sokulmak istendi. Åžehirler karıştırıldı, ÅŸiddet ve vandalizm birçok insanın hayatını kaybetmesine, iÅŸ yerlerinin, okulların yakılmasına sebep oldu. Çözüm sürecinde öncelikli gündem maddemiz kamu düzeni ve güvenliÄŸinin saÄŸlanmasıdır. Bu olmadıktan sonra hiçbir ÅŸey konuÅŸmayız. Önce kamu düzeni ve güvenliÄŸi tesis edilecek. Çünkü, bölgede bu süreci suistimal edenler oldu. Güvenlik açığı meydana getirenler oldu. Bölge halkını bir ÅŸekilde zulüm ve baskıyla sindirmek isteyenler oldu. 'Bunlara geçit veremeyiz' dedik ve yeni bir takım tedbir paketlerini ÅŸu gündemimize aldık. "

‘Vatandaşımızı hiçbir terör örgütüne kurban vermeyiz’

AkdoÄŸan, örgütün bu süreçte Kürtler'e çok zulüm ettiÄŸini, Kürt iÅŸadamlarının makinalarını yaktığını, yol kestiÄŸini, haraç aldığını, Kürt çocuklarının gittiÄŸi okulları yaktığını anlatarak,  Kobani bahanesiyle yüzlerce okulun ateÅŸe verildiÄŸini söyledi. 

AkdoÄŸan Terör örgütünün, bölge insanına son dönemde çok zulüm ettiÄŸini belirterek, "Biz kendi vatandaşımızı hiçbir terör örgütüne kurban vermeyiz. Onun bu ÅŸiddet ve zulmüyle baÅŸ baÅŸa bırakmayız. Bu yüzden her bir vatandaşımıza sahip çıkacağız, kim olursa olsun. Bölge insanına sahip çıkmak, kamu düzeni ve güvenliÄŸini saÄŸlamak ÅŸu anda öncelikli gündem maddemizdir" diye konuÅŸtu.

‘Bu tedbirlerin hiçbiri Türkiye'yi geri götürmeyecek’

AkdoÄŸan, güvenlik paketi gündeme gelince "Türkiye otoriterleÅŸiyor mu? Türkiye geriye mi gidecek?" denildiÄŸine iÅŸaret ederek, "Bu tedbirlerin hiçbiri Türkiye'yi geri götürmeyecek, eski Türkiye'ye götürmeyecek, AB standartlarının gerisine götürmeyecek" dedi.

‘Çözüm sürecini niye baÅŸlattık’

"Bu tedbirleri devlet almak zorundadır " diyen AkdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"PKK ile IŞİD bunların ikisi de terör örgütü deÄŸil mi? EÄŸer böyle bir terör örgütü yoksa, elinde silah olan, daÄŸda dolaÅŸan insanlar yoksa, karakola ateÅŸ etmiyorlarsa, yol kesmiyorlarsa, biz niye bu çözüm sürecini baÅŸlattık? Ortada bir terör örgütü var da buna son vermek için bu süreç diye bir ÅŸey var ortada. Yani PKK, Kanarya Sevenler DerneÄŸi mi? Bu süreç, PKK'yı meÅŸrulaÅŸtırma süreci deÄŸil. Bu bir terör örgütüdür ve sürecin bir amacı da bu örgütün silah bırakmasını temin etmektir."

Çözüm sürecini CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın baÅŸlattığını, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun devam ettirdiÄŸini belirten AkdoÄŸan, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Kimse, Sayın ErdoÄŸan'a da Sayın DavutoÄŸlu'na da ileri geri konuÅŸma hakkına sahip deÄŸildir. EÄŸer konuÅŸursanız, aynıyla cevabı görürsünüz. Çözüm süreci var diye sizi eleÅŸtirmekten geri duracak halimiz yok. Çözüm süreci var diye sizin yol kesmelerinize, adam kaçırmalarınıza sessiz kalacak halimiz yok. 'Öcalan tahrik etti' demiÅŸim bir televizyon programında, çok bozulmuÅŸlar. Peki kim tahrik etti? HDP olarak siz açıklama yapmadınız mı? Milleti sokaÄŸa davet etmediniz mi? Her ÅŸey çok iyi giderken, kardeÅŸi bayramda adaya gidip, çıkıp ondan sonra açıklama yapmadı mı, 'Çözüm süreci diye bir süreç yok, direniÅŸe çağırıyor Apo' diye? Ondan sonra bu olaylar patlak vermedi mi? Biz bunları konuÅŸmayacak mıyız? HDP'lilere soruyorum, Öcalan etkisiz eleman mı? Öcalan'ın yaptığı konuÅŸmalar, dışarıda verdiÄŸi mesajların hiçbir yansıması olmuyor mu? Kendi kendine mi konuÅŸuyor? EÄŸer bir etkisi varsa, o etki böyle bir sonuç doÄŸurmuÅŸtur. Biz de bunu eleÅŸtirme hakkına sahibiz."

 ‘Hükümet çark etmedi’ 

AkdoÄŸan, Kobani'ye yönelik koridora iliÅŸkin ise hükümetin çark etmediÄŸini söyledi. AkdoÄŸan, "Bizim söylediÄŸimiz ÅŸudur: PKK'ya biz koridor falan açmayız. PKK terör örgütüdür. Ne silah geçiÅŸine izin veririz, ne PKK unsurlarının Türkiye'den Kobani'ye geçmesine izin veririz. Bugün de aynı yerde duruyoruz” dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın bu konuya iliÅŸkin görüÅŸünü ABD BaÅŸkanı Barak Obama ile görüÅŸmesinde de gündeme getirdiÄŸini belirten AkdoÄŸan, "PYD konusunda asla zikzak çizilmedi. PYD'ye silah verilmesine dün de karşıydık, Obama görüÅŸmesinde de kaygılarımız, çekincelerimiz ifade edildi, bugün de karşıyız" diye konuÅŸtu.

ALJAZEER HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.